Ящичок

 Сьогодні маю напекти печива з горіхами. Наталка замовила трояндочки своєму малому на фронт, каже мама. Може, докупимо сала й цигарок?

Син маминої подруги Наталії Сергій нині в Херсонській області. Попросив літню форму та спеціальні шкарпетки через обстріли деколи не можуть роззутися по кілька днів.

 Якщо можете, спечіть трохи більше, бо малий каже, що їх там багато, телефонує Наталка. Завтра, о п’ятій ранку, машина рушатиме туди. Лише погано, що сорочок тільки дві та шкарпеток три пари. Волонтери подивилися документи й так дали.

За кілька днів тьотя Наталка перекидає фотографію хлопці у формі тримають ящик із нашим печивом десь у степу. Наступного дня Сергій телефонує, що вночі був дуже сильний обстріл. Хлопці вціліли, але машина з усім майном згоріла.

 Сусіди й родичі приносили гроші на першу посилку, плаче тьотя Наталка. Не знаю, як знову зберемо передачу. Та й волонтери нам тоді допомогли. А тепер що скажуть?

Мама йде молоти горіхи на нову порцію трояндочок. Замовляємо п’ять пар тактичних шкарпеток.

 Дівчата, буде машина післязавтра на світанку, знову телефонує мати Сергія. Печива не напікайте багато. Ящичок. Бо вже сусіди притягли ящик рогаликів і два сала. Подзвонили волонтери, що дадуть одяг і взуття хоча б 20 комплектів. Самі побачили про обстріл у фейсбуці.