“За три рублі продав Неньку” – спортсмени засудили виступ Петренка в Росії

Національний комітет України й українські спортсмени засудили Віктора Петренка за виступ у Сочі.

Віцепрезидент Української федерації фігурного катання взяв участь у льодовому шоу дружини прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова Тетяни Навки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петренка “видалили” з федерації після його виступу в Сочі

“НОК України рішуче засуджує та вважає неприпустимим вчинок Віктора Петренка, який цими днями брав участь в льодових шоу у Сочі на території країни-агресора, що веде жорстоку війну проти України. Така поведінка, такий вчинок є неприпустимими для олімпійської спільноти України”, заявили в НОК.

Прокоментувала дії Петренка тренерка з фігурного катання Лілія Батутіна.

“Помер як олімпійський чемпіон України. Ганьба. Продатися за бабло, поки люди гинуть у його країні. І його рідне місто обстрілюють ракетами. Я просто сподіваюся, що його більше не пустять у країну”, написала вона у Facebook.

Не лишився осторонь і скелетоніст Владислав Гераскевич.

“За три рублі продав Неньку. Бридко. Це минуле українського фігурного катання, яке нарешті викинуть на смітник”, написав він у Twitter.

Українець напередодні зіграв одну з ролей у льодовому шоу “Аленький цветочек” Тетяни Навки. Льодова вистава відбулася в Сочі.

Віктор Петренко колишній український фігурист, олімпійський чемпіон 1992 року в чоловічому катанні, чемпіон світу та Європи.