“Міста та селища розграбовані, тіла загиблих лежать на вулицях” – Гайдай показав фото Луганщини

Міста Луганщини чекає гуманітарна катастрофа.

Інфекції можуть почати вбивати людей, бо тіла загиблих досі на вулицях. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетами НУРС, “Градами” й “Ураганами”: росіяни 30 разів вдарили по Донеччині

“Ми можемо втратити те вціліле, що залишилося в наших понівечених населених пунктах. Орки сподіваються на підтримку населення, заохочуючи протермінованими продуктами, пропозиції роботи використовують як можливість зібрати тих, хто може стати “гарматним м’ясом” на полі бою”, зазначив він.

“Міста та селища розграбовані, життя їх покидає. Люди шукають можливості повернутися на підконтрольні території”, розповів голова ОВА і додав, що окупанти “годують людей брехнею” про відновлення комунікації в містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили 20 танків росіян на Донецькому напрямку, у Білогорівці точаться бої Гайдай

“Електроенергія за два-три місяці, газ за тиждень. Про воду, здається, не збрехали аж ціла одна цистерна з водою на увесь Сіверськодонецьк, з барського плеча з окупованого Луганська передадуть. Напевно, орки дуже сподіваються на дощі”, каже Гайдай.

Критична інфраструктура області зруйнована. На її відновлення потрібні мільярди гривень, спеціалісти та місяці часу, але росіяни заявляють, що з проблемами швидко впораються.

“Рашисти, які зруйнували наші міста, збираються їх ще більше добити. Ми вже бачили, як пустили воду в Маріуполі, коли ріки води бігли багатоповерхівками. Спроби повернути світло закінчаться пожежами, а газ вибухами”, заявив Гайдай.

За минулу добу, 9 липня, на Луганщині росіянам не вдалося просунутися далі. Українські військові підірвали склади в глибокому тилу ворога, розповів Гайдай.

Окупанти декілька разів заходили у Білогорівку Сіверськодонецького району, але Збройні сили України їх щоразу вибивали. Зараз там тривають інтенсивні бойові дії.

Російські окупанти хочуть якомога скоріше провести так званий референдум в ОРЛО про приєднання до Росії. Зокрема, для того, щоб коли Збройні сили отримають достатньо зброї, Росія могла обвинуватити Україну у нападі на “її території”, розповів Гайдай.