Зґвалтовані та із слідами катувань: на Запоріжжі окупанти масово дезертують

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області через постійні знущання з боку керівництва масово дезертують окупанти.

Жителі повідомляють про десятки дезертирів, зґвалтування солдатів і спалювання трупів, повідомляє РІА Мелітополь.

За словами жителів Якимівки, 9 липня російські військові проводили розшук своїх солдатів. Понад 60 осіб самовільно залишили розташування окупаційних військ. Загарбники влаштували тотальний “шмон”: перевіряли документи місцевих жителів, обшукували гаражі та покинуті будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарні на захоплених територіях Запоріжжя переповнені самоскаліченими терористами Куртєв

Місцеві медпрацівники повідомляють, що на початку липня було госпіталізовано з пораненням російського солдата. Він вистрелив собі у голову, щоб не воювати. Від отриманих травм помер наступного дня.

Також за словами медиків були три випадки зґвалтування російських солдатів своїми командирами. За невиконання наказів начальства бійців ґвалтували в приміщенні місцевої поліції.

За інформацією жителів Якимівки, російські окупанти також спалюють тіла своїх солдатів у дворі поліцейської дільниці. Більшість із них були піддані тортурам або стратам за дезертирство, вчинення розбоїв та невиконання наказів начальства.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватися на рубежах відступу. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

На вечір 28 червня понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів. Приблизно 150 із них у заручниках. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.