Морг Мелітополя переповнений тілами загарбників, які ніхто не хоче забирати – Федоров

Морг тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області завалений тілами російських окупантів.

Після того, як українські бійці знищили військову базу росіян у місті, ліквідованих загарбників вивозили вантажівками. Про це повідомив мер Іван Федоров під час національного телемарафону, передає “Главком” 10 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працює ЗСУ і HIMARS. Окупанти втрачають бази і склади з боєприпасами

“Рашисти п’ятьма КамАЗами вивозили тіла своїх. Сьогодні в моргах дійсно неможливо ні поховати людину, ні отримати документи. Бо в моргах на сходах, сходових клітинах та в коридорах лежать тіла рашистів, які ніхто не хоче забирати”, сказав він.

За його словами, заручниками цієї ситуації стали і родичі тих, які померли природною смертю.

“Таким чином, рашисти повністю окупували, заблокували та взяли у заручники місто Мелітополь, навіть покійників міста”, наголосив Федоров.

У ніч на 3 липня Збройні сили України вивели з ладу одну з чотирьох військових баз росіян у Мелітополі, що розташовувалася на місцевому аеродромі. ЗСУ завдали понад 30 ударів по російському об’єкту, розповів мер міста Іван Федоров.

За його словами, цим ударом вдалося ліквідувати понад 200 росіян, приблизно 300 загарбників отримали поранення.

Окупанти планують видавати атаку за нібито обстріл мирних районів Мелітополя. Мовляв, постраждало цивільне населення, зруйнована міська інфраструктура. Це фейк, наголосив Федоров.

Російські окупанти вивезли госпіталь із тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області. У результаті повної ліквідації військової бази загарбників на аеродромі поранення отримали майже 300 росіян. Ще 150 повернуться в Росію “200-ми”: серед ліквідованих є й російські офіцери. Уночі 6 липня поранених із госпіталю вивезли, повідомляє місцеве видання “РІА-Мелітополь”.