Ворог знищує район Білогорівки ракетами і артилерією: Гайдай розказав подробиці

Росіяни стягують війська поблизу Білогорівки Сіверськодонецького району.

Обстрілюють навколишні населені пункти. Завдали чотири ракетні удари та сім артилерійських атак. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Вони до сьогодні живуть подумками про те, як на початку березня відхопили більшу частину області. Але то була аж ніяк не блискавична наступальна операція, а розбудова нашими військовими міцної лінії оборони”, пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі пекельні бої. Ворог перекидає підрозділи під Білогорівку

За чотири місяці росіяни просунулися на декілька кілометрів, обравши тактику суцільного знищення великих міст.

“Але вони все ще впевнені в своїх “героїчних” перемогах наприкінці лютого, живуть цим і не хочуть усвідомлювати реальність. А вона їх не дуже тішить. Як от учора, коли поблизу Золотарівки окупанти потрапили під нашу артилерію і вимушені були бігти з позицій. Напад на Верхньокамʼянське в них не вдався”, зазначає.

За словами Гайдая, всі намагання окупантів просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ захлинаються, дякуючи українським захисникам.

У Сіверськодонецьку російські окупанти ходять по квартирах, шукають житло для військових та поліції. Шукають людей, які підтримують Україну. Передають погрози людям, які виїхали. З інших квартир виносять майно.

Частина колаборантів прийняла пропозиції служити окупаційній владі. Раніше ці зрадники працювали в місцевих органах влади.