Кремль планує анексувати Харківщину – ISW

Влада Російської Федерації хоче анексувати не лише південь України і території Донецької та Луганської областей, а й Харківщину.

Так припускають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Окупаційна влада області заявила, що Харківщина є “невід’ємною частиною російської землі”. Вони вказують на те, що Кремль, ймовірно, планує анексувати повністю або частково Харківську область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на півдні ліквідували півсотні окупантів та знищили чотири склади боєприпасів

Так званий “уряд” окупантів на Харківщині оприлюднив новий прапор для окупаційного режиму із зображенням російського імператорського двоголового орла та символів із харківського герба XVIII ст.

“Використання окупаційним урядом Харківської області образів і риторики імперської Росії, які чітко вказують на анексію. І це підкріплює попередню оцінку ISW про те, що Кремль має ширші територіальні цілі, ніж захоплення Донецької та Луганської областей чи навіть утримання півдня України”, зазначають аналітики.

Росія може спробувати ще раз піти в наступ на Харківщину, оскільки регіон і обласний центр є принциповою метою для російських військ. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Запевнив, що Харків і область готові до можливого наступу російських військ.

На Харківському напрямку російські окупанти ведуть оборону зайнятих раніше рубежів. Також не припиняють обстрілювати мирні села та міста, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 9 липня.

Атакував противник райони населених пунктів Явірське, Стара Гнилиця, Українка, Микільське, Базаліївка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, П’ятигірське, Прудянка, Чорноглазівка, Кутузівка, Старий Салтів, Шестакове та Рубіжне, за даними військових.