Харківщину знову обстріляли російські терористи: є жертви

На Харківщині у ніч проти 9 липня зафіксували влучання ворожих снарядів росіян у Солоницівській громаді Харківського району.

Горіла хвойна підстилка й намет ресторанного комплексу, заявив в суботу голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Вчора о 22:05 були влучання по відкритій території в Нововодолазькій громаді.

“Поля врожаю, птахокомплекс, сміттєзвалища й відкриті території. Такі “цілі” вражали росіяни протягом доби на Харківщині. На Ізюмщині через обстріли горіло сміттєзвалище, площею 5 гектарів, там же сталося загоряння птахокомплексу”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківщину нещадно обстріляли росіяни: є загиблі й багато поранених

У Чугуївській, Сахновщинській і Слобожанській громадах горіли поля ячменю та пшениці. Загальна площа займання перевищила 25 га.

“Знову під обстрілами опинилася Золочівська громада, де виникали пожежі у складські приміщеннях. Вдячні нашим рятувальникам за цілодобову роботу та ліквідацію пожеж. Протягом доби, на жаль, є одна постраждала. Через обстріли в Циркунівській громаді госпіталізували 64-річну жінку, яка отримала осколкові поранення. Її стан середній. Медики надали всю необхідну допомогу”, додав Синєгубов.

На Харківському напрямку тривають активні бойові дії. Противник пішов у оборону. Водночас “гарячим” залишається Ізюмський напрямок.

У ніч проти 7 липня російські військові знову завдали ракетних ударів по Харкову. Близько першої ночі одразу дві ракети вдарили поряд зі школою-інтернатом для дітей із вадами зору в Немишлянському районі.

У ніч на 6 липня терористи завдали низку ракетних ударів з території Росії по Новобаварському, Київському й Основ’янському районах Харкова. Багато руйнувань.

По області 5 липня окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський і Богодухівський райони. Горіли житлові будинки, відкриті території, поле з пшеницею.

За добу в Харкові постраждали ще троє мирних осіб. В області двоє людей у Чугуївському районі, зокрема 12-місячна дитина та 64-річний чоловік. Чоловіка 50 років госпіталізували з Гусарівки.