Том Генкс святкує 66 років: найпопулярніші стрічки з кінозіркою

9 липня американський актор і продюсер Том Генкс відзначає день народження. Сьогодні володару двох “Оскарів” і чотирьох “Золотих глобусів” виповнюється 66 років.

Gazeta.ua підготувала добірку найпопулярніших фільмів з кінозіркою.

“Філадельфія” (1993)

Фільм оснований на реальній історії. У стрічці розповідають про молодого адвоката Едрю Беккета, якого зіграв Генкс. Він подав до суду на колишнє місце роботи за несправедливе звільнення: нібито через його некомпетентність, але насправді через те, що він хворий на СНІД гей. Складна і неоднозначна драма Джонатана Деммі стала однією з перших стрічок, в яких торкнулися теми гомосексуальності, гомофобії та СНІДу.

“Форрест Гамп” (1994)

Це комедійно-драматична історія, основана на однойменному романі Вінстона Грума. Сюжет описує кілька десятиліть життя Форреста Гампа (з англ. Forest gump перекладається як “лісовий бовдур”) розумово відсталого, але добродушного парубка. Він бере участь і мимоволі впливає на деякі визначальні історичні події в Сполучених Штатах ХХ ст.

“Врятувати рядового Раяна” (1998)

Генкс зіграв капітана Джона Міллера, який повів взвод в окуповану Німеччину, із завданням врятувати останнього з родини живого брата. У фільмі демонструють жорстокість війни і панівний на ній дух дружби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильвестру Сталлоне 76: маловідомі факти про актора, який має українське коріння

“Зелена миля” (1999)

Стрічка, основана на однойменному романі Стівена Кінга, розповідає історію про групу охоронців федеральної в’язниці, які зустрічають засудженого за зґвалтування і вбивство двох дівчат Джона Коффі (Майкл Кларк Дункан). “Зелену милю” номінували на 4 премії “Оскар”, 3 премії “Сатурн”, ще 10 нагород і 23 номінації.

“Вигнанець” (2000)

Драматичний пригодницький фільм, що оповідає про сучасного Робінзона Крузо, якого зіграв Том Генкс. Головний герой Чак Ноланд потрапляє на безлюдний острів після того, як літак падає в південній частині Тихого океану. Він намагається вижити на острові за допомогою залишків вантажу, що був на авіалайнері.

Вийшов трейлер вестерну “Новини світу” з Томом Генксом у головній ролі. Знятий за однойменним романом 2016-го.

Громадянська війна в США вже 5 років як завершилася. Ветеран Джефферсон Кайл Кідд подорожує Америкою та читає новини неписьменному населенню. У Техасі зустрічає 10-річну Йоганну. Її виховує плем’я Кайова. Джефферсон вирішує знайти справжню сім’ю дівчинки. Дорогою навчає її англійської. На мандрівників нападають, Йоганну планують продати, за сюжетом.

Режисером став англієць Пол Грінграсс. 2013-го Генкс знявся в його фільмі “Капітан Філліпс”. Потрапляє в полон сомалійських піратів, за сюжетом.