Росіяни прориваються з Луганщини до перших сіл Донеччини. Влаштовують пекло – Гайдай

Окупаційні війська Росії намагаються просунутися від населених пунктів Луганщини до перших сіл Донеччини.

Дорогу “прокладають” собі потужними обстрілами, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram вранці 9 липня.

“Може здаватися, що окупанти ведуть наступальну операцію на захід від Лисичанська і все. Втім стримувати збройні формування росіян ми намагаємося по всій лінії фронту. Вони не покидають спроби увірватися вглиб сусідньої області уздовж адмінмежі. Атакують із декількох напрямків. Там, де йти вперед їм незручно, влаштовують справжнє пекло, обстрілюючи території на горизонті. Тому небезпека надходить повсюди від Кремінної до Попасної”, пояснив Гайдай.

Наголосив, що лише в ніч на 9 липня терористи завдали вісім артилерійських обстрілів, три мінометні та дев’ять ракетних ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба платити росіянам: Гайдай розказав, як можна виїхати з окупації

“За підсумком окупаційні війська досягли незначних успіхів протягом 8 липня та продовжують наступ на захід від Лисичанська”, додав Гайдай.

За його словами, поки що ніякої “оперативної паузи” ворога на Донбасі не спостерігається.

“Він атакує й обстрілює наші землі із тією ж інтенсивністю, як і раніше. Наші військові мужньо тримають оборону”, підсумував голова ОВА.

У міноборони Росії заявили, що російські війська в Україні тимчасово зупиняються, щоб відпочити та відновити свої бойові можливості. Однак це виявилося неправдою. Окупанти так і не припинили активних бойових дій, повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).