Загарбники обстріляли Сумщину, є постраждалі

За добу Сумську область обстріляли 18 разів.

Усього випущено було понад 100 пострілів з різних видів озброєння. Застосовувалися ракети, міномети, самохідні артилерійські установки та інше. Про це повідомляє голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія “Градами” зрешетила пасовище з коровами на Чернігівщині: фото наслідків

Постраждали Хотінська, Есманьська, Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Шалигінська та Новослобідська громади.

Під час обстрілу о 19:00 у Краснопільській громаді постраждав фермер.

Уламки мін потрощили авто. Два влучили у шию чоловіку, який був за кермом. Його доставили в лікарню, життю людини нічого не загрожує.

5 липня окупанти також обстріляли прикордоння Чернігівської області. Атакували територію поблизу села Блешня, Семенівська громада. Зафіксували 50 вибухів приходів. Імовірно, стріляли з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Попередньо, жертв та руйнувань немає.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську область зросла. Окупанти обстрілюють регіон щодня по кілька разів. Це може бути пов’язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ Збройних сил України на їхньому напрямку, вважає голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Він не бачить угруповань, що зможуть “прорвати кордон” знову. Оборона регіону зараз значно краща, ніж 24 лютого. Якщо вони й спробують знову увірватися, то в них нічого не вийде, запевнив голова ОВА.