Після знищення російської бази у Мелітополі переповнений морг

Російські окупанти захопили міський морг Мелітополя.

Туди вони звозять трупи після українського обстрілу російської бази на аеродромі, пише місцеве видання “РІА Мелітополь”.

Тіла окупантів складають навіть у коридорах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працює ЗСУ і HIMARS. Окупанти втрачають бази і склади з боєприпасами

“Городяни не можуть тиждень поховати своїх родичів. А все тому, що міський морг захопили окупанти. За свідченням родичів однієї з померлих, трупи в морзі на проспекті Богдана Хмельницького сьогодні лежать навіть у коридорі”, пише видання.

Українські судмедексперти відмовилися співпрацювати з окупантами і цивільні тепер не можуть отримати довідку, яка дозволяє поховати людину. Родичам кажуть, що поховати вони можуть, але потім доведеться ексгумувати тіло та підтверджувати факт ненасильницької смерті.

“У такій ситуації, зокрема, опинилася і родина Парфьонових. У ДТП 1 липня загинули дві дівчини. Окупанти вже рекомендують сімейним лікарям виписувати довідки про факт смерті замість судмедекспертів, оскільки морг переповнений”, пишуть журналісти.

У тимчасово захопленому Мелітополі внаслідок знищення українськими бійцями ворожої бази були ліквідовані понад 200 росіян. Поранення отримали ще понад 300 загарбників.

Під час атаки Збройних сил України були знищені казарми з окупантами, склади паливно-мастильних матеріалів, склади з боєприпасами, а також багато суміжних будівель. Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров 5 липня під час національного телемарафону.