Україна може завдати нищівного удару по Кремлю – американський генерал

Україна може завдати нищівного удару по Кремлю, атакувавши міст через Керченську протоку.

Про це сказав колишній головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі, генерал Філіп Брідлав, повідомило британське видання The Times.

“Мене зовсім не дивує, що росіян турбує Керченський міст. Для них він неймовірно важливий. Тепер, коли Захід надав Україні крилаті ракети “Гарпун”, з дальністю дії до 200 миль (понад 300 км), я думаю, у росіян є всі підстави турбуватися про те, що Україна може атакувати міст”, сказав генерал.

“Керченський міст законна ціль”, сказав Брідлав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчан закликають саботувати мобілізацію окупантів інструкція

“У всіх мостів є свої слабкі місця, і якщо націлити в правильному місці, це може призвести Керченський міст до непридатності на деякий час. Але якби вони (ЗСУ) хотіли скинути міст, для цього знадобилося б більш цілеспрямоване бомбардування”, додав генерал.

Збройні сили України, щойно з’явиться можливість, вдарять по Кримському мосту. Його Росія використовує для підвезення підкріплення своєї армії, казав у квітні секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

У червні українська розвідка повідомила, що отримала детальну технічну документацію мосту.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був президент країни-агресорки РФ Володимир Путін, їхав між берегами на КамАЗі.