Стоїть ворожа дивізія: Арестович розповів про можливий наступ на Харків

Поблизу Харкова стоїть ворожа російська 144-та дивізія, а тому існує імовірність наступу на місто.

Війська РФ, які рухалися із півночі Харківської області, пригальмували, бо Збройні сили України по них добре вдарили. Водночас за спиною цих сил стоять інші, заявив 7 липня радник голови Офіса президента Олексій Арестович в ефірі “Фейгін LIVE”.

“На території Бєлгородської області стоїть 144-та дивізія у повному складі. Ще прискакала одна з бригад берегової охорони. Наскільки я пам’ятаю, якогось із флотів”, сказав він.

Арестович наголосив, що це неприємна сила, і якщо вона піде на Харків, то виникне проблема.

“Але навряд чи вони висунуться в Харківському напрямку. Скоріше за все, Росія може скерувати ці війська на підсилення Слов’янська та Краматорська. За задумами, цілями та завданнями, які вони ставлять це не Харків”, пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківщину нещадно обстріляли росіяни: є загиблі й багато поранених

Він зазначив, що російська армія стоїть на Харківському напрямку лише для того, щоб ЗСУ не перекидали свої сили звідти на інші ділянки фронту. Радник голови ОП пояснив, що кидати ці сили на Харків росіянам не доцільно, адже вони не візьмуть місто.

“Якщо росіяни кинуть війська на Харків, то будуть ідіотами. Звісно, нашим стане там нелегко. Та, з іншого боку, не буде посилення Слов’янського та Ізюмського угруповань. Харків не візьмуть, але можуть обстрілювати. ППО працює, але артилерійські снаряди не перехоплює”, додав Арестович.

Російські окупанти продовжують обстрілювати Харків. У ніч проти 7 липня російські військові знову завдали ракетних ударів по Харкову. Близько першої ночі одразу дві ракети вдарили поряд зі школою-інтернатом для дітей із вадами зору в Немишлянському районі.

У ніч на 6 липня терористи завдали низку ракетних ударів з території Росії по Новобаварському, Київському й Основ’янському районах Харкова. Багато руйнувань.

По області 5 липня окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський і Богодухівський райони. Горіли житлові будинки, відкриті території, поле з пшеницею.

За добу в Харкові постраждали ще троє мирних осіб. В області двоє людей у Чугуївському районі, зокрема 12-місячна дитина та 64-річний чоловік. Чоловіка 50 років госпіталізували з Гусарівки.