Гелікоптер і літак Медведчуків передали ЗСУ

Правоохоронці передали Збройним силам України гелікоптер та літак, якими користувалася родина підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації народного депутата від “Опозиційної платформи За життя” Віктора Медведчука.

Про це повідомили Національна поліція та Офіс генерального прокурора.

Транспорт арештували.

Йдеться про кримінальне провадження за статтями зловживання владою або службовим становищем і привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив партію колишнього “регіонала”

Раніше арештували комплекс “Ведмежа діброва” в селищі Жденієво Мукачівського району та інші активи, кінцевим бенефіціаром яких є дружина Медведчука Оксана Марченко.

У квітні поліцейські провели обшуки у Києві та області.

Виявили майже 100 картин, антикварні речі, що належить родині Медведчука. Також мисливську гвинтівку, пістолет “BUL”, 20 швейцарських годинників, золоті і срібні монети, золоті статуетки, яйця “Фаберже”.

Колишньому голові райдержадміністрації в Закарпатській області повідомили про підозру за те, що 2003 року передав в оренду фірмам, кінцевим бенефіціаром яких є Оксана Марченко, 122 га земель державного лісового фонду.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон.

Оксана Марченко втекла до Росії.

Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара Західний напрямок”. Він деталізував роль у схемі п’ятого президента Петра Порошенка, повідомила СБУ.

У кримінальному провадженні щодо фірми “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур”, за допомогою якої Медведчук із Марченко вивели з державної власності земельні ділянки для будівництва котеджу, арештували 413 об’єктів.