Кім розповів, що потрібно для відновлення водопостачання у Миколаєві

Найкраща перспектива відновлення централізованого водопостачання у місті Миколаєві це відвоювати у російських загарбників територію Херсонщини, по якій іде водогін із Дніпра.

Всі інші способи можливі лише в середній перспективі. Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу 6 липня, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаєві дали воду є “але”

“Всі інші способи можливі лише в середній перспективі. Хоча і вони прораховуються. Крім того, вони досить затратні. Бо система зворотного осмосу не дешева, вона потребує спеціальних фільтрів, обладнання, облаштування нових магістралей тощо”, сказав Кім.

56 млн грн, які Кабмін виділив для Миколаєва за програмою “Питна вода”, вже частково витрачено на облаштування свердловин. З них береться питна вода, але її недостатньо, щоб заповнити водогін. Тому її доводиться розвозити споживачам, і в цьому допомагають волонтери.

Водопостачання в Миколаєві припинили 12 квітня через ворожі обстріли. Прорив був у сірій зоні на лінії зіткнення. Виїхати й полагодити трубу одразу можливості не було.

Водночас працівники Миколаївводоканалу робили все можливе, щоб якнайшвидше відновити водопостачання. Вони усунули проблему з електромережею і перевели помпи на резервну лінію, але паралельно виникли інші технічні збої.