“Більшість виженуть та замінять” – показали списки колаборантів у Херсонській області

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський показав список колаборантів в області.

Вони перейшли на бік окупаційної влади й отримали посади у “Військово-цивільній адміністрації”. Про це він написав у Facebook.

“Тішить, що на Херсонщині таких людей насправді небагато. Нижче списки людей, які вважаються у орків у системі їхнього ВЦА”, зазначив він.

За його словами, список не є на 100% актуальним. Крім того, російські спецслужби могли спеціально когось туди внести, щоб скомпрометувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині родичів затриманих змушують отримувати паспорти РФ в обмін на “свободу”

У переліку 63 особи, яких призначила ФСБ на посади керівників населених пунктів та структурних підрозділів окупаційної адміністрації. Водночас Соболевський вважає, що колаборантів замінять на росіян.

“Більшість людей із цього списку орки найближчим часом виженуть через непотрібність, замінивши на привезених із Росії, тому що доля зрадника завжди гірка”, наголосив він.

На тимчасово захоплених окупантами територіях Херсонської області росіяни почали тиснути на місцевих лікарів і медиків. Озброєні загарбники допитують голів лікарень і керівників відділень.

Фактично підконтрольні загарбникам медики потрібні для прикриття воєнних і інших злочинів. Від лікарів вимагають, щоб ті розповідали про “загибель дітей від української артилерії й інші злочини Збройних сил України”.

Також у Херсонській області російські терористи викрали з архіву виборчу документацію за 2019 рік. Таким чином загарбники готуються до проведення псевдореферендуму