Глава МОЗ пояснив, чи є злочином робота лікарів під час окупації

Медики, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, можуть і далі працювати на своїх посадах, це не вважається співпрацею з окупантом.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Хотів би наголосити стосовно медичних працівників, які перебувають на окупованих територіях: виконання своїх посадових обов’язків, надання медичної допомоги, отримання ліків, бензину для екстреної медичної допомоги відповідно до чинного законодавства України не вважається співпрацею з окупантом. Ваша місія – рятувати українців, незалежно від того де, на якій території ми перебуваємо і що відбувається навкруги», – сказав Ляшко.

Він висловив подяку медичним працівникам за те що вони продовжують надати меддопомогу в складних умовах.

Тим часом, поліція створила спеціальну базу «Блок-пост», за якою перевіряють диверсантів і колаборантів. До реєстру потрапили вже 2 млн осіб.

Раніше ми писали, що у селищі Кирилівка Запорізької області його самопроголошена «голова», сумнозвісна колаборантка Катерина Уманець, наказала окупантам збирати данину серед містян.

Також ми повідомляли, що з російськими окупантами почав співпрацювати голова Балаклійської територіальної громади (Харківська область) Іван Столбовий, і тепер йому загрожує довічне ув’язнення за державну зраду.