У Білорусі знищили кладовище Армії Крайової за наказом Лукашенка: реакція МЗС Польщі 

Влада Білорусі наказала знищити у селі Мікулішки Гродненської області кладовище, де поховані загиблі 1944 року солдати польської Армії Крайової.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало тимчасово повіреного у справах Білорусі. Про це повідомила пресслужба МЗС країни 5 липня.

“Ця надзвичайно ганебна подія є прикладом порушення нинішньою білоруською владою усіх своїх зобов’язань щодо пам’ятних місць на своїй території. Це нагадує найтемніші сторінки історії комунізму, і з огляду на попередні повідомлення про знищення польських військових поховань, це не можна сприймати інакше, як цілеспрямовану дію з метою подальшого погіршення взаємин між Польщею та Білоруссю”, ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда не вірить, що Білорусь вступить у війну

У МЗС наголосили, що такі дії є черговим і найбільш яскравим прикладом дій “мінського режиму” проти поляків у Білорусі.

“Ми рішуче засуджуємо цю антипольську кампанію білоруської влади, спрямовану на усунення будь-яких польських слідів у Білорусі. Знищення військових могил не змінить історію і не зітре пам’ять про минуле”, додала речниця міністерства Ясіна Лукаш.

У Польщі будівельники завершили спорудження 140 км стіни на кордоні з Білоруссю. Вже розпочалася здача в експлуатацію перших ділянок загородження. Найближчими днями розпочнеться встановлення електронного обладнання.

Загородження між Польщею та Білоруссю заввишки 5 м простягнеться на 186 км.