Били ногами на очах у дітей – на Херсонщині терористи викрали та катують кримського татарина

У тимчасово захопленому Генічеську Херсонської області російські терористи викрали кримського татарина 46-річного Рустема Сейтмеметова.

Перед цим його жорстоко побили. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

Відомо, що 28 червня о 9:00 ранку до будинку Сейтмеметова увірвалися озброєні загарбники. Вони приїхали на чотирьох вантажних автомобілях.

“Крики, шум, гуркіт від падіння дверей, які вибивали ногами, смертельно налякали двох малолітніх (5 і 3 років) дітей Рустема, які і через дев’ять днів після погрому ніяк не можуть прийти до тями, постійно плачуть і потребують серйозного лікування. Рустема Сейтмеметова, зваленого ударами на землю у дворі, російські військові добивали на очах у його дружини та дітей”, зазначив Чубаров.

Сім’я та близькі викраденого прибули до його будинку, однак там їх до 18:00 утримували російські військові. Зокрема, відібрали телефони та не випускали навіть на подвір’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичів полонених закликають не поширювати особисті дані захисників: що треба знати

Терористи назвали причиною “затримання” чоловіка нібито підготовку диверсійного акту. Вони заявили, що вивезли його на “допит”.

За отриманою інформацією, Сейтмеметова спочатку утримували у підвалах училища №17 міста Генічеська. Після цього його помістили до Херсонського СІЗО, де він перебуває досі.

Чубаров підкреслив, що є всі підстави стверджувати, що чоловіка піддають фізичним та психологічним катуванням. Від нього вимагають зізнатися у тому, чого він не вчиняв.

“Виходячи з того, що Рустем Сейтмеметов торік переніс інфаркт, а цього року планувалося проведення операції на серці, а також те, що його позбавили можливості приймати необхідні ліки, його життя без жодного перебільшення перебуває під загрозою”, додав голова Меджлісу.

Раніше також стало відомо і про інші випадки викрадення кримських татар на Херсонщині.

У селі Щасливцевому Генічеського району терористи провели три обшуки в будинках кримських татар. Зокрема, у помешканнях Сусанни Ізмайлової та батьків її покійного чоловіка.

Загарбники викрали смартфони та інші пристрої. Ізмайлову взяли в полон. Попередньо відомо, що її вивезли до катівні в училищі №17.