У Таїланді відкрили українську виставку – показують фото з Азовсталі та картини з мотанками

У місті Багнкок в Таїланді відкрили виставку українських митців “Україна колиска героїв”. Серед представлених робіт фото Дмитра Козацького з Азовсталі та картини з мотанкою Марти Пітчук.

Експозиція складається з трьох тематичних частин. Про відкриття виставки написала одна з організаторок Наталя Бешта у Facebook.

“Виставка “Україна колиска героїв” віддає шану захисникам України через часи. Твори мистецтва повертають нас у козацьку добу, а потім переносять на поля битви Азовсталі, де поряд з мужніми образами наших захисників з’являються жіночі постаті Мотанок символів неперервного зв’язку між поколіннями”, розповіла Наталя.

Перша частина виставки роботи українського графіка та ілюстратора Олексія Чебикіна. На малюнках представлені українські козаки як символ споконвічної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “До мурах”: мережу вразила повітряна скульптура українки в Празі

Друга частина серія фото “Ореста” з “Азову” та інші світлини зроблені українськими військовими.

Третьою частиною виставки стали картини франківчанки Марти Пітчук “Мотанка духовна берегиня”. Художниця малює на своїх роботах ляльки мотанки, які є оберегом. Картини продає і передає кошти на благодійність.

Киянка 15-річна Христина Данько створила серію ілюстрацій “Сумую”. На ній сімʼя військового, який загинув. Картини активно поширюють користувачі соцмереж.