Удар ЗСУ по базі РФ у Мелітополі: окупанти взялися вити нове “гніздо”

Російські окупанти будують для себе чергову військову базу в густонаселеному районі тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області.

Вони зайняли будівлю місцевого профтехучилища, пише “РИА Мелитополь” з посиланням на місцевих жителів.

Ті розповіли, що серед ночі туди заїхала колона транспорту й загарбники розвантажували щось важке.

“Страшний час настав. Районів і навіть вулиць, де ще не влаштувалися окупанти в місті, практично не залишилося. Недовго мешканці Мікрорайону (назва багатоповерхової забудови на північ від центру Мелітополя. Gazeta.ua) раділи, що окупанти рідкісні гості. Тепер їх тут дуже багато”, йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Сумні та пригнічені”: окупанти в Мелітополі “зажурилися” і зникли з вулиць

За словами місцевих, росіяни окупували багатопрофільний центр професійно-технічної освіти. Сам навчальний заклад загарбники та колаборанти “бездумно перенесли” до Навчально-виховного комплексу №16.

Зазначається, що днями до Мелітополя прибуло понад 30 автобусів та кілька десятків білих машин з синьою смужкою. Уся колона заїхала на територію центру профтехосвіти.

“Сюди ж приїхали кінологи з собаками. У густонаселеному районі, в оточенні багатоповерхівок, складно залишитися непоміченим і не почутим”, додало видання.

Люди наголосили, що у будівлі окупанти затіяли масштабний ремонт зривають навіть підлогу. Футбольне поле вже переобладнали під паркування. Там стоять легковики, у тому числі з маркуванням української Держприкордонслужби, “швидкі” та буси.

У ніч на 3 липня Збройні сили України вивели з ладу одну з чотирьох військових баз росіян у Мелітополі, що розташовувалася на місцевому аеродромі. ЗСУ завдали понад 30 ударів по російському об’єкту, розповів мер міста Іван Федоров.

За його словами, цим ударом вдалося ліквідувати понад 200 росіян, приблизно 300 загарбників дістали поранення.

Окупанти планують видавати атаку за нібито обстріл мирних районів Мелітополя. Мовляв, постраждало цивільне населення, зруйнована міська інфраструктура. Це фейк, наголосив Федоров.