Військові розказали, що відбувається на Харківському напрямку

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні просування український військ.

Про це повідомили вранці 5 липня у Генеральному штабі Збройних сил України.

“Противник обстріляв із артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків райони населених пунктів Кутузівка, Нове, Руські Тишки, Мала Данилівка та Дементіївка”, ідеться в повідомленні.

Також ворог завдав авіаційного удару по місту Харків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі розповіли про загрозу на кордоні з Білоруссю

Позаминулої доби російські окупанти намагалися вести наступ на село Прудянка на Харківському напрямку. Ворог зазнав втрат і відступив. У районі Ізюма противник досі веде наступ в напрямку Богородичного, Мазанівки й Долини.

Протягом минулого тижня російські окупанти вбили 30 мирних мешканців у Харківській області. Останній тиждень ворог активно завдає ракетних ударів по Харкову. Під постійним вогнем Чугуївський, Харківський, Богодухівський, Ізюмський райони.

Попри все, ЗСУ тримають свої позиції. 228-й батальйон 127-ї бригади тероборони Харкова провів на Харківському напрямку успішну операцію. Воїни знищили велику кількість живої сили противника та його броньованої техніки.

На Ізюмському напрямку українські воїни також мають успіхи знищили черговий російський склад із боєприпасами.