Україна претендуватиме на Олімпіаду після війни – заява Зеленського

Україна хоче прийняти Олімпійські ігри після перемоги у війні з російськими окупантами.

Про такі наміри президент України Володимир Зеленський заявив на зустрічі з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом, повідомляє сайт глави держави.

“Я не сумніваюся, що після нашої перемоги ми зможемо забезпечити всі необхідні умови для проведення в Україні міжнародних спортивних заходів на найвищому рівні”, запевнив очільник нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав кількість загиблих спортсменів на війні

Президент уточнив, що Україна обов’язково реалізує свої наміри прийняти в майбутньому Олімпійські ігри у мирній, вільній і відбудованій країні.

Бах зазначив, що МОК вражений намірами нашої держави проводити в себе зимові Олімпійські ігри. Й запевнив, що в цьому питання двері для України залишаються відчиненими.

Президент МОК наголосив, що прибув до Києва висловити солідарність з українським народом, зокрема зі спортсменами.

“Вони не залишаються на самоті з бідою, ми на їхньому боці, ми пліч-о-пліч виступаємо з ними і серцем, душею, думками й справами підтримуємо їх”, сказав Бах.

У Міжнародному олімпійському комітеті розраховують побачити українських спортсменів на найближчих Олімпійських іграх.

МОК потроїв фонд підтримки, створений з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Нині він становить $7,5 млн.

За словами Томаса Баха, це дає змогу підтримати понад 3 тис. членів олімпійського руху, олімпійських атлетів в Україні або тих, хто перебуває за кордоном.