“Є прізвища, бізнеси” – Зеленський згадав про наближених до Путіна росіян

Відшкодування збитків, завданих Російською Федерацією вторгненням в Україну, має відбутися за рахунок заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до президента Володимира Путіна.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський.

Санкційна політика повинна бути ще потужнішою, заявив глава держави.

“Бо має обмежити по максимуму всі пересування поза державою РФ тих чи інших осіб, які є в оточенні російського президента, як воєнного, так і політичного оточення. Також накладення санкцій на їхні активи в тих чи інших державах, накладення санкцій на їхній бізнес. І потім уже знаходити рішення через законодавчі ініціативи, якщо немає відповідних законів у державах, де заарештовано активи людей, причетних до злочинів. Знаходити законодавчі рішення щодо фінансового відшкодування на користь України”, сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін скинув куртку за 1,5 млн рублів і натягнув піджак за понад $6 тис.

Коштом російських бізнесменів і політиків треба компенсовати збитки постраждалим від злочинів російської армії і відновити зруйновані об’єкти, заявив президент.

Володимир Зеленський передав прем’єр-міністру Австралії Ентоні Албенізі інформацію щодо посилення санкцій проти Росії.

“Там є прізвища, бізнеси тощо всі відповідні документи. І я передаю всім державам, лідерам, з якими зустрічаюся, хто нам допомагає і йде шляхом запровадження санкцій… Ці документи мають постійний апгрейд

Доповнюється.