Пропагандисти РФ вигадують нісенітниці щодо постачання зброї Україні західними партнерами

Російські пропагандисти не втомлюються вигадувати брехливі новини щодо війни в Україні.

Протягом 1 липня окупанти ширили фейки, повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Пропагандистські російські ЗМІ набрехали, що “в пакеті воєнної допомоги Сполучені Штати передали Україні високоточні боєприпаси для ракетної артилерійської системи М142 HIMARS із дальністю ураження до 170 кілометрів для завдання ударів по об’єктах в тилу ЗС РФ”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни в Естонії та підтримка НАТО викрили нову російську пропаганду

Друга дезінформація стосувалася французької зброї. Пропагандистські медіа повідомили, що “в контексті новини про передачу Францією Україні чергових шести одиниць САУ CAESAR” у них з’явилася інформація про “торгівлю зброєю на лінії бойового зіткнення, зокрема дві пускові установки CAESAR вже дісталися російській стороні за смішну ціну 120 тисяч доларів”.

Також під час пленарного засідання IX Форуму регіонів РБ та РФ самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зманіпулював, що країни колишнього срср повинні “зблизитися” з Білоруссю та Росією, інакше “ці країни ризикують втратити свій суверенітет та незалежність, а то й взагалі зникнути”.

Президент Російської Федерації Володимир Путін поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні. Він заявив, що з України зробили плацдарм, щоб розхитати Росію. Заклики до Києва продовжувати бойові дії підтверджують, що Україна просто засіб для Заходу.