Антиукраїнському блогеру-пропагандисту Лисенку з ОРДО оголосили підозру

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру антиукраїнському блогеру Андрію Лисенку з так званої ДНР.

Він веде активну пропагандистську діяльність проти України на власних каналах у соціальних мережах, де його аудиторія сукупно сягає понад 240 тис. осіб. Про це повідомляє ДБР у Telegram.

Відомо, що чоловік сам запропонував свої послуги “рупора місцевої пропаганди” представникам окупаційної влади. Крім того, він співпрацював із депутатом окупаційної адміністрації Донецької області, а також представником політичної партії РФ “Справедливая Россия”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ відзвітувала про хід розслідування щодо зрадника, який здав Херсон окупантам

Від початку повномасштабного наступу Росії на Україну він на своїх каналах просуває ідеї “Великой России”. Також негативно висловлюється щодо дій української влади, Збройних сил України та принижує проукраїнсько налаштованих громадян.

Його підозрюють у державній зраді. За це йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

У Херсонській області трьом мешканцям повідомили про підозру. Вони встановили червоний прапор в окупованій Новій Каховці.

Будучи активними учасниками проросійської громадської організації, на даху кінотеатру в тимчасово окупованому місті Нова Каховка Херсонської області вони публічно встановили радянську символіку державний прапор СРСР.