Укрпошта припиняє роботу на Херсонщині – не хочуть співпрацювати з окупантами

Укрпошта з 1 липня припиняє роботу в Херсонській області на тимчасово захоплених територіях.

Керівництво відмовляється співпрацювати з окупантами й використовувати рублі. Про це повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський у Telegram.

“Склалася ситуація, у якій ми не можемо продовжувати роботу на окупованій Херсонщині, бо з рублями, зрадниками й окупантами ми не працюємо. Згідно з моїм наказом, тимчасово припиняємо діяльність Херсонської дирекції Укрпошти на тимчасово окупованій території з 1 липня”, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта першою у світі відкриває свій магазин на Amazon

Усім працівникам відділень, які тимчасово припиняють роботу, повністю виплатять зарплатню за червень. А також нададуть матеріальну допомогу.

Тим працівникам, хто виїде на територію Херсонщини, підконтрольну Україні, допоможуть знайти роботу в інших відділеннях. Там компанія продовжує працювати. Виплачуватимуть пенсії та субсидії у звичному режимі.

“Я впевнений, що ці території розширюватимуться з кожним новим днем, і зовсім скоро ми зможемо відсвяткувати це разом з нашими працівниками”, додав Смілянський.

Українська влада закликає цивільних людей якнайшвидше залишити окуповані території Херсонщини для того, щоб Збройним силам України було легше звільнити регіон.

На Херсонщині тривають контрнаступальні дії, які дозволяють ЗСУ “суттєво” просуватися у східному напрямку.