Окупанти хочуть “релокувати” металургів Маріуполя – радник мера

Гауляйтер Донецької області Віталій Хоценко заявив, що працівників металургійних підприємств Маріуполя “релокують” (переселяють. Gazeta.ua). Їх хочуть депортувати на інші промислові підприємства.

Про це зазначив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 29 червня в Telegram.

“Навколо заводів довго тривали процеси масового збору металургів, які не було зрозуміло до кінця. То фіктивні видачі трудових книжок, то навпаки збір нових заяв. І от сьогодні фактичний гауляйтер Донецької області Хоценко заявив, що працівників металургійних підприємств Маріуполя буде переміщено та “релоковано” на інші промислові підприємства”, повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Бердянськом загарбники тероризують вчителів та батьків школярів

Однак на окупованій росіянами частині Донеччини немає працюючих відповідних підприємств, за словами Андрющенка.

“Тобто працівників заводів або примусово депортують на підприємства в Росію. Або “релокація” нове слово для приховування слова “мобілізація”. Персональні оновлені дані здебільше вже подані самими металургами в ході маніпуляцій окупантів на заводах. Та додатково підтверджені даними фільтрації”, зазначив він.

Радник міського голови також закликав містян терміново евакуюватися.

Розбомблене російськими окупантами місто Маріуполь на Донеччині перебуває у руїнах. Мешканці міста проходять від 20 км через постійний пошук води, їжі, дров, електрики. А в 33-градусну спеку чергують біля вогнища, аби воно не згасло. А “на душ-знущання відведено лише 10 хвилин на людину”. У місті сморід, мухи, щури й окупанти.

У Маріуполі залишаються приблизно 150170 тис. людей. Мешканці п’ють воду з каналізації. У місті поширюється холера.