НАЗК визначило понад 1000 осіб для накладення міжнародних санкцій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) ідентифікувало ще 1043 особи та компанії, причетні до російської агресії, і на які пропонується накласти міжнародні санкції.

Про це йдеться на офіційній сторінці НАЗК. У перелік потрапили: керівництво регіональних відділень партї кремля – «Єдина Росія» та компанії, які випускають й поширюють антиукраїнську літературу, окремі видання яких містять заклики до порушення територіальної цілісності України та спотворюють історію.

До списку додали найбільші видавництва рф – Ексмо та АСТ, а також велику мережу книжкових магазинів «Читай-город – Буквоед».

Також до списку потрапив Аркадій Дворкович – президент Міжнародної шахової федерації та російський політик. Він відкрито підтримав псевдореферендум про приєднання Криму до рф та його анексію й систематично поширював наративи відповідно до кремлівської пропаганди для виправдання дій росії на території України.

Це вже 16 перелік кандидатів на міжнародні санкції, який НАЗК надіслало до Міністерства закордонних справ України та Офісу генерального прокурора. Всього до списків внесено вже 16,5 тис. фізичних та 3,7 тис. юридичних осіб.

Нагадаємо, Україна направила до Європейського Союзу свої пропозиції щодо сьомого санкційного пакету проти рф. Українська сторона хотіла б, щоб Європейський Союз включив у сьомий пакет санкцій проти рф  тотальне ембарго на російські енергоносії.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що ЄС не включатиме ембарго на постачання російського газу до сьомого пакета санкцій.