Джонсон закликав НАТО вкладати гроші в оборону

Організації Північноатлантичного договору варто підготуватися до більш небезпечного десятиліття.

Країнам-учасницям треба вкладати більше коштів у оборону. Про це повідомив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 29 червня напередодні саміту НАТО в Мадриді, пише “Sky News”.

“НАТО щодня забезпечує безпеку наших людей. Але протягом наступних 10 років навколишні загрози тільки зростатимуть. Нам потрібні союзники всі союзники, щоб копати глибше, щоб відновити стримування і забезпечити оборону в наступному десятилітті”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очікується черговий пакет військової допомоги від США Резніков

Джонсон також заявив, що Велика Британія розширить свою військову присутність в Естонії.

Союзники НАТО на саміті обговорять майбутнє альянсу і узгодять план на нове десятиліття зростаючих загроз.

Країни-члени зобов’язуються витрачати на оборону не менше 2% свого ВВП. Але лише 9 з 30 членів альянсу відповідають цій вимозі. Британія щороку досягає цієї мети.

29 червня пленарному засіданню НАТО в рамках Мадридського саміту передуватиме спілкування союзнків з президентом Володимиром Зеленським. На саміті ухвалять новий широкий пакет допомоги Україні.

Глави держав та урядів НАТО мають ухвалити нову Стратегічну концепцію НАТО, яка дозволить Альянсу рухатися. Вони розглянуть також посилення східного флангу Альянсу, включаючи підвищення рівня передової військової присутності та завчасне розміщення військового обладнання.