Одеса передасть містам-партнерам туристичний символ «Якір-серце»

На засіданні сесії Одеської міськради депутати прийняли рішення «Про передачу містам-побратимам Балтимор (Сполучені Штати Америки) та Йокогама (Японія), місту-партнеру Клайпеда (Литовська Республіка) туристичного символу Одеси «Якір-серце».

Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на телеграм-канал міста.

Повідомляється, що Балтімор, Йокогама, Клайпеда – це міста, з якими Одесу пов’язують довгі роки дружби, дипломатичні відносини та реалізовані проєкти. Також ці міста надають воєнно-технічну допомогу, здійснюють велику підтримку у гуманітарному та дипломатичному аспекті від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Також на засіданні сесії Одеської міської ради депутати підтримали рішення про встановлення партнерських відносин між Одесою та Маямі і Маямі Біч (США) та передачу останьому туристичного логотипу Одеси. Міська рада повідомляє, що якір-серце в Маямі Біч – це знак вдячності за підтримку народом США українців та, зокрема, одеситів.

Окрім цього, повідомляється, що на засіданні сесії Одеської міської ради депутати підтримали рішення «Про встановлення партнерських відносин з містом Венеція (Італійська Республіка)». Венеція є також важливом партнером України, з початку повномасштабного вторгнення вона також надає нам воєнно-технічну, економічну, гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, у квітні в Одесі на Думській площі зняли таблички з назвами російських міст.

Читайте також:

Київрада 9 червня позбавила Мінськ статусу міста-побратима Києва.

Раніше депутати Чернігівської міської ради на сесії одноголосно вирішили підтримати пропозицію про розірвання побратимських стосунків із білоруським містом Гомель.

Чеське місто Брно вирішило передати своєму місту-побратиму Харкову 2 трамваї Tatra T3 та 6 тролейбусів Škoda 14Tr.