На Запорізькій АЕС терористи готують серйозну провокацію зі зброєю

На тимчасово захопленій території Запорізької атомної електростанції російські терористи готують провокацію.

Вони збираються звинуватити українських атомників у зберіганні зброї. Про це повідомляє Енергоатом у Telegram.

Загарбники затримали кількох співробітників ЗАЕС і тортурами вимагають у них “зізнання”. Зокрема, про те, що вони нібито ще у березні у бетонні чаші охолоджувальних басейнів скинули зброю чи то вибухівку, чи то снаряди.

Під таким приводом окупанти хочуть осушити басейн для перевірки його чаш та зупинити насоси, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Енергодарі окупанти вимагають 50 тис. грн за звільнення з полону

“Якщо це станеться, то системи безпеки найбільшої в Європі атомної станції залишаться без охолодження, що вже саме по собі є серйозним порушенням та може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити у теплу пору року через ризик перегріву та відмови обладнання”, наголосили у повідомленні.

Під виглядом “проведення перевірки” терористи можуть накидати у бетонні чаші все що завгодно: вибухівку, нерозірвані снаряди або іншу зброю. Після цього вони можуть звинуватити працівників станції або її захисників та зробити це приводом для запрошення представників “МАГАТЕ”, щоб показати їм ці “факти”.

Крім того, це допоможе зробити “картинку” для російських пропагандистських ЗМІ.

На Запорізькій атомній електростанції досі перебувають російські окупанти і представники “Росатому”. Вона працює в енергомережі України,синхронно з Об’єднаною енергетичною мережею ЄС. Персонал, який обслуговує АЕС український персонал, який був і до 24 лютого.