Шацькі озера – чи є туристи на Волині та які нові правила відпочинку

На волинських Шацьких озерах, зокрема й на Світязі розпочався туристичний сезон. Проте він відрізнятиметься від попередніх років.

Зараз пляжі практично порожні. Про це повідомляє місцевий 12 канал.

На пляжі озера Світязь кафе зачинені, а людей одиниці. Туристи приїжджають здебільшого на короткий період, щоб покупатися в озері.

У місцевих готелях замість туристів живуть переселенці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водоспад та унікальні скелі де погуляти на природі в Рівному

Цього року на Шацьких озерах заборонили дискотеки. А відпочивальники чоловіки призовного віку в разі неналежної поведінки можуть отримати повістку у військкомат.

На початок червня на відпочинкових базах Шацьких озер були зарезервовані 10% усіх місць, повідомив секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук у коментарі Суспільному.

Шацькі озера

Шацькі озера це група озер на Поліссі. У селищі Шацьк 1983 року створили Шацький національний природний парк для охорони рідкісних природних комплексів площею 32 тис. га.

Загалом група водойм налічує 30 озер. З них найпопулярніше й найвідоміше для купання та відпочинку Світязь. Воно є найбільшим і найглибшим озером природного походження в Україні. Довжина берегової лінії – 30 км. Його максимальна глибина 58,4 м.

Вода в озерах чиста й трохи мінералізована. Навколо них побудовано багато санаторіїв, баз відпочинку й дитячих таборів.

Проте кордон з Білоруссю розташований лише за 12 км прямо від центрального пляжу Світязя.

На 9 червня на Волині вже прийняли 68 315 переселенців. Найбільше людей приїхали в Луцький район, а найменше Камінь-Каширський. Про це повідомили у Волинській військовій адміністрації.