Окупанти вдарили в бік Приморського й Кам’янського: подробиці

На Запорізькому напрямку окупанти обстріляли об’єкти цивільної інфраструктури.

Упродовж минулої доби противник основні зусилля зосередив на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні наших військ. Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Росіяни здійснили 41 обстріл позицій українських захисників із застосуванням реактивної та ствольної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення.

Також окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Приморське й Кам’янське. Надійшло дев’ять повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

“Минулої доби евакуювали цивільне населення з тимчасово окупованої території. Евакуювали 1039 людей, з них 257 діти. За даними української розвідки, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни продовжують чинити злочини, пов’язані з майном громадян України. Окупанти нахабно розміщують свій особовий склад у квартирах тих людей, які виїхали з окупації на підконтрольну Україні територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівську область знову обстріляли з території Росії

Погрожуючи фізичною розправою, вони цинічно вимагають у родичів і знайомих ключі від порожніх осель вимушено переміщених сімей. У разі відмови вибивають двері й вселяються у квартири, вільно користуючись усім залишеним українцями майном як власним. Стало відомо, що до людей, які доглядають за такими помешканнями, приходять “визволителі” й вимагають віддати їм ключі, щоб розміститися в цих тимчасово покинутих квартирах”, розповіли у відомстві.

Російські військові знову вдалися до ядерного тероризму. Одна з ракет, яку вони випустили по території України, могла влучити в Південноукраїнську АЕС.