РФ розраховує на бліцкриг у Литві – експерт

Російська Федерація може атакувати Литву та розраховує на бліцкриг.

Зокрема, окупаційні війська можуть наступати з РФ та Білорусі, розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко “24 каналу”.

“Вони (росіяни Gazeta.ua) зможуть з території Росії і з боку Білорусі розвивати швидкий наступ, поки НАТО буде перекидати свої підрозділи. Такий у них план. Він описувався неодноразово, навіть британський генерал писав книгу про можливий наступ Росії на країни Балтії”, сказав він.

Мусієнко зазначив, що Росія може перекрити Сувальський коридор і відрізати Литву від Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерні боєголовки в Білорусі й “союзна держава”: що наговорили Путін і Лукашенко

“Зверніть увагу, що Росія там провела навчання артилерії, а не будь-яким іншим підрозділам. Це зробили, щоб показати пряму відсилання до подій, що відбуваються на сході та півдні України, показати, які руйнування вони несуть своєю артилерією”, заявив експерт.

Але він зауважив, що головна мета навчань Росії залякати.

“Крім того, у них в Калінінградській області є ракети “Іскандери”. Також вони розраховують, що їм допоможуть якісь підрозділи з Білорусі або ті, які розташовані на півночі Росії”, зазначив він.

З 18 червня Литва частково заблокувала доступ Російської Федерації до Калінінградської області, зокрема забороною залізничного транзиту низки товарів через санкції ЄС.

Литва ще в лютому закрила свій повітряний простір для польотів з Росії до Калінінграда через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

21 червня Литва заборонила перевезення санкційних товарів до Калінінградської області автомобільним транспортом. Зараз перепустки в Литву очікують майже 330 автопоїздів. Литовська митниця розвертає вантажівки на білорусько-литовському кордоні у пункті пропуску Мʼядинінкай.

У Росії заявили, що їхня реакція на заборону Литви на перевезення санкційних товарів до Калінінградської області, буде мати “практичний” характер.