Білорусь запросила українців збирати ягоди на кордоні: можуть бути провокації

Білорусь запрошує українців збирати дикорослі ягоди у прикордонних района, хоча ніяких домовленостей немає в цьому питанні немає.

Можуть бути провокації, повідомив, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу 23 червня, передає Gazeta.ua.

“Кілька днів тому прикордонний комітет Білорусі дозволив українцям з прикордонних районів Рівненської області відвідувати ліси для збору дикоросів. Таке рішення прийнято в односторонньому порядку, це провокація. Ніяких переговорів з цього приводу не проводилась. Безпека наших громадян на території цієї країни залишається під питанням”, – сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко наставив дерев’яних “танків” на кордоні з Україною

Пункти пропуску не функціонуватимуть в цьому напрямку і пропуск громадян не здійснюватиметься.

Також Демченко зазначив, що на кордоні з Білорусю суттєвих змін не відбувається.

Підрозділи Збройних сил Білорусі тримають на кордоні приблизно сім батальйонів та окремі підрозділи МВС. В прикордонних районах проводиться інженерне облаштування і застосовуються засоби РЕБ.

Збройні сили Білорусі облаштують фортифікаційні споруди вздовж кордонів з Україною та країнами ЄС. Військові почали рити окопи на кордоні з Україною, Польщею та Литвою.

Поки що загрози нападу Білорусі на Україну немає. Якщо білоруське керівництво все ж вирішить напасти на Україну, то українські військові про це одразу ж будуть знати та почнуть “адекватні дії”.