рф хитрощами обійшла санкції на нафту та отримала сертифікацію від Індії

Індія надала сертифікацію десяткам російських нафтових танкерів, які перебувають під управлінням дубайської філії групи «Совкомфлот» – це найбільша судноплавна компанія рф. 

Про це інформує Reuters. 

Сертифікація Індійським реєстром судноплавства (IRClass), однієї з провідних світових класифікаційних компаній, є останньою ланкою в ланцюзі оформлення документів – після страхового покриття – необхідної для підтримки на плаву державного танкерного флоту Совкомфлоту і доставки російської сирої нафти на зарубіжні ринки. 

— Reuters

Видання нагадало, що після введення санкцій проти рф інші подібні організації відмовлялися від роботи з російськими компаніями.

За даними із сайту IRClass, організація сертифікувала понад 80 суден, якими керує SCF Management Services (Dubai) Ltd – дочірня компанія Совкомфлоту. Більшість суден російського «Совкомфлоту» перейшли на IRClass через лазівку в Дубаї.

Спеціалізоване видання TradeWinds раніше повідомило, що більшість міжнародного танкерного флоту «Совкомфлоту», був переведений на індійський реєстр у квітні та травні.

Нагадаємо,  російський сектор сирої нафти, який постраждав від санкцій через вторгнення в Україну, був змушений шукати покупців за межами Заходу, одночасно звертаючись до російських перевізників і страховиків, щоб обробляти свій експорт. Зазначимо, що Індія утрималася від засудження рф та в останні місяці різко збільшила закупівлі російської нафти.  

Зараз Індія веде переговори з агресором та сподівається подвоїти імпорт російської нафти. При цьому поставки нафти з рф до Індії у 2022 році зросли на 20% порівняно із минулим роком. 

Нагадаємо, 3 червня ЄС схвалив шостий пакет санкцій проти рф, який передбачає часткове ембарго на нафту агресора. Євросоюз вирішив відмовитись від імпорту російської нафти протягом 6 місяців та від імпорту нафтопродуктів протягом 8 місяців. Виняток – імпорт сирої нафти трубопроводом до країн ЄС, які через  географічне положення перебувають в особливій залежності від поставок з росії.