Землетрус сколихнув Афганістан – загинули понад 900 людей

В Афганістані стався смертоносний землетрус у ніч проти 22 червня. Основний удар прийшовся на афганську провінцію Пактика.

Потужна стихія забрала щонайменше 920 життів. Ще 600 людей зазнали поранень, повідомляє видання SkyNews.

Землетрус сколихнув Афганістан вранці. Через це кількість жертв висока, адже багато жителів спали в будинках. За даними Геологічної служби США, трагедія трапилася за 44 км від міста Хост, що біля кордону з Пакистаном.

Поранених евакуюють гелікоптерами. Найбільше постраждалих у Пактиці, де близько 90 будинків зруйновані. Під завалами можуть перебувати ще десятки людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зсув ґрунту забрав життя 14 людей

Афганська служба з надзвичайних ситуацій констатувала, що кількість жертв зростатиме. Причиною цього є те, що постраждали й віддалені населені пункти. Інформації звідти поки немає.

“Кількість загиблих, ймовірно, зросте, оскільки деякі села розташовані у віддалених районах, у горах, і для збору деталей знадобиться деякий час”, заявив представник афганського уряду.

Стихію також відчули в сусідньому Пакистані. Однак повідомлень про пошкодження або постраждалих звідти не було.

Надання допомоги постраждалим ускладнює політична ситуація в Афганістані. Торік терористи “Талібану” захопили країну після виходу американських військ. Міжнародна спільнота більшою мірою полишила країну.