Україну треба підтримувати, доки Путін не визнає своєї помилки – Шольц

Німеччина продовжить допомагати Україні фінансово та зброєю поки вона цього потребує.

Війна триватиме, доки президент РФ Володимир Путін не визнає “колосальної помилки”. Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого виступу у Бундестазі.

Він додав, що партнерство з Росією, про яке йдеться у стратегічній концепції НАТО 2010 року у в найближчому майбутньому неможливе “через агресивну, імперіалістичну позицію” Росії.

Шольц від саміту НАТО 28-30 червня очікує сигналу згуртованості та рішучості на тлі війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бундестазі розкритикували Шольца за розмови з Путіним

При цьому він вважає нерозумним розривати Основоположний акт НАТО-Росія 1997 року. Вважає, що це лише зіграє на руку Путіну та його пропаганді.

Документ підтверджує ті самі принципи, які Росія зараз порушує. Це відмова від насильства, повага до кордонів, суверенітет незалежних держав. Шольц підсумував, що про це Путіну треба нагадувати знову і знову.

Німеччина передасть Україні 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

15 червня повідомляли, що Німеччина передасть Україні реактивні системи залпового вогню Mars, але лише три одиниці. Раніше в Берліні обіцяли надати чотири РСЗВ. Про це заявила голова міноборони ФРН Крістіна Ламбрехт під час зустрічі “Рамштайн-3”. Головною причиною скорочення обіцяних постачань РСЗВ став брак снарядів для такої техніки в Німеччині.