Бен Стіллер про візит до воєнної України: “Масштабніше за будь-який фільм”

Голлівудський актор Бен Стіллер поділився враженнями від візиту до України. Він назвав руйнування, що росіяни принесли на українську територію, “тривожними” та “шокуючими”.

Спочатку артист поглянув на ситуацію, як актор. Підмітив для себе, що центральна й східна частини держави – ніби “декорації трагічного фільму”. Так прокоментував Стіллер поїздку до України в коментарі ВВС.

Розповів, що вперше в житті приїхав в країну, в якій ведуть активні бойові дії.

“У Львові люди ніби повертаються до нормального життя, стараються, наскільки це можливо. І коли ви все ближче й ближче наближаєтеся до Києва, на схід країни, ви починаєте бачити блокпости і бачити руйнування, що дійсно шокує, коли ви не бачили нічого подібного зблизька”, поділився кінозірка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Monatik зізнався, коли вертається в Україну й чому не пішов у ЗСУ: “А сім’я?”

Актор побував у містах, які тимчасово захопили росіяни ще на початку повномасштабної війни.

“Я актор, тому перше, про що подумав: “О, це має вигляд як фільм”. Але масштаб цього набагато більший, і це реальність, тож це дуже засмучує”, зазначив він.

Стіллер додав, що його вразила незламність духу українців. Зокрема, після розмови з містянами актор дізнався, що ніхто з них не хоче тікати від можливої небезпеки та починати життя заново.

Голлівудська зірка комедійних стрічок Бен Стіллер приїхав до України. Актора помітили у центрі Львова у суботу, 18 червня. Відео, як Стіллер ходить центральною площею міста, опублікували в TikTok. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що кіноактор прибув на кордон зустрітися з українськими біженцями.

20 червня Стіллер вирушив до Макарова Київської області. Того ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся із зіркою Голлівуду.