Президент Казахстану пояснив, чому не визнав «ЛДНР» та як відреагував путін

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що відмовився визнавати створені росією на території України псевдореспубліки «ЛДНР», оскільки підтримує принцип територіальної цілісності держав. 

На мою думку, територіальна цілісність держав має переважати

— Касим-Жомарт Токаєв
Президент Казахстану

Свою позицію по «ЛНР» та «ДНР» Токаєв озвучив на економічному форумі у російському Санкт-Петербурзі. За словами президента Казахстану, президент рф путін на його відмову відреагував лояльно та виглядав «спокійним та впевненим», а не розчарованим. Після форуму у Санкт-Петербурзі у президентів відбулась «приємна зустріч», зазначив Токаєв. 

Президент Казахстану також висловив занепокоєння тим, що «відбувається в Україні» та уникав слова «війна». Він запропонував посередництво у перемовинах між Україною та рф, адже «переговорний процес повинен тривати, а Казахстан є близьким другом обох держав».

Нагадаємо, президент Казахстану відмовився визнавати псевдореспубліки «ЛДНР», як і інші квазідержавні утворення, створені росією. В даному контексті, головною є територіальна цілісність України, наголосив Токаєв. 

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився від російського ордена Олександра Невського.