Чудовий шанс наприкінці кар’єри. Чому П’ятову варто перейти в “Аль-Айн” Реброва

Останні чутки про зацікавленість Сергія Реброва українськими футболістами підтверджують рішення українського тренера залишитися в арабському “Аль-Айні”.

Офіційно про продовження угоди клуб з ОАЕ поки не повідомив, проте все свідчить про домовленість сторін.

Ребров хотів повернутися в Україну, про що особисто заявляв. Варіантів на батьківщині багато не було. У “Динамо” й надалі розраховують на Мірчу Луческу, а в національній збірній – на Олександра Петракова. Тому очевидно, Сергій Станіславович вирішив пролонгувати контракт з “Аль-Айном”.

Український наставник спробує відстояти чемпіонський титул. І для цього потрібне підсилення.

Одним з гравців, на кого Ребров звернув увагу, за даними ЗМІ, є воротар “Шахтаря” Андрій П’ятов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Навіть мріяти не міг про таке” – П’ятов завершив кар’єру в збірній

28 червня голкіперу донецького клубу виповниться 38 років. Футболіст завершив кар’єру в збірній України, проте поки не збирається остаточно вішати рукавички на цвях. “Гірники” омолоджуватимуть команду в новому сезоні, тому на П’ятова не особливо розраховують. Очікується, що місце у воротах довірять Анатолію Трубіну.

На тлі чуток про нестабільну фінансову ситуацію в донецькому клубі переїзд П’ятова в чемпіонат ОАЕ не схожий на малоймовірний. Голкіпер віддав “Шахтарю” 15 років кар’єри. Настав час змінити обстановку. Рік або два Андрій ще може відіграти на гідному рівні. Також є можливість підзаробити наприкінці кар’єри, адже команди з Близького Сходу щедрі на пропозиції.

П’ятов виховує три доньки й сина, тому має можливість покинути Україну в період воєнного стану. Можливим переїздом в ОАЕ Андрій також зможе убезпечити сім’ю від ракетних ударів російського агресора. Як би хто не переживав за долю країни, та все ж безпека найрідніших – на першому місці. З таким твердженням важко не погодитися.

Тож варіант з “Аль-Айном”, якщо пропозиція справді надійде, воротарю варто добряче обдумати. І погодитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причина – в Луческу: капітан “Динамо” не хоче йти з клубу

Іншим футболістом, якого нібито запрошує Ребров, є півзахисник “Динамо” Сергій Сидорчук.

Він також багатодітний батько, однак з ним ситуація не така однозначна. Хавбеку в травні виповнився 31 рік і він є основним гравцем і капітаном “біло-синіх”. Попри те, що Сергій відіграв у футболці столичного клубу дев’ять років, він ще має сили й можливості пограти на найвищому рівні в єврокубках. Не варто забувати й про шанс узяти участь у Євро-2024, якщо збірна України туди потрапить.

У порівнянні із ситуацією з П’ятовим, переїзд Сидорчука в ОАЕ можна оцінювати як малоймовірний. До того ж Сергій запевнив, що йому подобається працювати під керівництвом Луческу й змінювати клуб він не збирається.

Контракт Сергія Сидорчука з “Динамо” розрахований до літа 2023 року. Аналогічні умови угоди й Андрія П’ятова із “Шахтарем”.