СБУ зловила любителя “русского мира” у школі

На Одещині вчитель з інформатики поширював через заборонені соцмережі матеріали на підтримку російської агресії проти України.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Вчитель працює у селищі Сергіївка.

У дописах чоловік називав “правомірною” збройну агресію РФ, розпочату ще у 2014 році.

Також у своїх репостах і публікаціях прибічник окупантів вітав проведення “спецоперації” в Україні, співчував і підтримував російських “асвабадітєлєй” і бойовиків незаконних збройних формувань “ДНР/ЛНР”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова обласної адміністрації і нардеп-“слуга” фотографувалися із ОПЗЖшником, власником російського паспорта – активісти

Фігуранту повідомили про підозру за кримінальною статтею – колабораційна діяльність. Стаття передбачає покарання – позбавлення права обіймати посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

“На Одещині Служба безпеки України продовжує системну роботу з виявлення колаборантів та прибічників рашистської агресії”, – пишуть правоохоронці.

На Житомирщині судитимуть вчительку, яка заперечувала збройну агресію РФ і називала розстріли мирних жителів у Бучі на Київщині “постановочними сюжетами”. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт.

Цього тижня СБУ назвала імена співробітників Кабінету міністрів і Торгово-промислової палати, які були агентами РФ.