Словаччина ще не домовилася з Німеччиною щодо танків Україні

Словаччина поки що не може передати Україні радянські танки Т-72 в обмін на сучасні Leopard від Німеччини.

Причиною стало те, що Берлін запропонував недостатню кількість, повідомляє Business Insider.

Про цю угоду між Словаччиною та Німеччиною стало відомо у квітні. За домовленістю Україна мала отримати 30 танків Т-72 радянського виробництва в обмін на німецькі Leopard 2А4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Рамштайн-3”: що отримала Україна для відбиття атак РФ

Однак Берлін запропонував Братиславі лише 15 танків. Це недостатньо для покриття оборонних потреб Словаччини. Тож угоду досі не втілили.

“Реальність така, що ми не можемо прийняти форму підтримки, обіцяну Чехії або іншим країнам. На кожну передану Україні одиницю оборони вони отримали дві взамін. Тому 15 танків Leopard не можуть бути для нас рішенням, бо нам потрібно 30 бойових танків для батальйону”, повідомила виданню речниця міністерства оборони Словаччини.

Словаччина передасть Україні військові вертольоти та ракетні боєприпаси. Канада, Польща й Нідерланди збираються допомогти нашій державі додатковою артилерією.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін після третьої зустрічі контактної групи формату “Рамштайн” у Брюсселі. За словами очільника Пентагону, учасники зустрічі також обговорили нові поставки Україні артилерії від низки країн, зокрема Канади, Польщі й Нідерландів.

Словаччина допоможе Україні з ремонтом і модернізацією військової техніки. Все це буде здійснюватися на ремонтному заводі в місті Молдава-над-Бодвоу, заявив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.