Попри потужну оборону росіян: ЗСУ відкидають окупантів на Херсонщині

Українські бійці просуваються в Херсонській області. Через це російські загарбники наносять потужні удари по південних регіонах країни.

Дії українських захисників на Херсонському напрямку зараз досить успішні, повідомила 21 червня керівниця пресцентру сил охорони і оборони ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі “24 каналу”.

“Російським окупантам дуже важко. Ворог спорудив потужну оборону в Херсонській області, але ми просуваємось”, – заявила вона.

Гуменюк наголосила, що російські військові вже витратили значні сили на облаштування другого й третього рубежів оборони на тимчасово захоплених територіях області. До того ж, вони вимушені користуватися запасними, оскільки навіть із них ЗСУ витісняють ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гауляйтер Стремоусов розмріявся про анексію Херсонщини і назвав терміни

Керівниця пресцентру ОК “Південь” вважає, що РФ хоче психологічно тиснути на українців, обстрілюючи з артилерії і ракет ті території, які щойно звільнили українські бійці або ті, що не були під окупацією.

“Вони (росіяни. – Gazeta.ua) хочуть довести, що нікуди не втекли, а мають довгі руки, і можуть дістати тих, хто ще не бачив їх на власні очі”, – пояснила Гуменюк.

Також попередила, що зараз не повідомляють про те, які населені пункти вдалося звільнити ЗСУ. Однак вони просуваються.

“Коли ми закріпимося на цих рубежах, то обов’язково про це повідомимо. Проте поки що йде військова операція, закликаю всіх зберігати спокій і чекати офіційних повідомлень. Тільки військові знають, де вони, куди просуваються і які успіхи мають”, – підкреслила Гуменюк.

Ще у перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск терористів мешканці Херсонщини впродовж березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня “звітували про відстань 10-15 км”.