Україна повернула тіла ще 35 захисників

У Запорізькій області відбулася чергова операція з повернення тіл військових.

Цього разу Україна повернула тіла 35 бійців. Серед них – 25 захисників Маріуполя. Обмін відбувся у вівторок, 21 червня, повідомляє Головне управління розвідки в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов повідомив, де окупанти утримують полонених захисників Маріуполя

“Сьогодні Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів черговий обмін тілами загиблих за формулою 35 на 50. Серед них 25 українських захисників Маріуполя. Полеглих українських героїв поховають з усіма військовими почестями”, – ідеться в дописі.

Процес повернення тіл загиблих українських бійців триває.

Російські окупанти передали перші тіла українських захисників, які загинули на металургійному заводі “Азовсталь” у Маріуполі. Обмін відбувся 4 червня на лінії фронту в Запорізькій області у форматі 160 на 160.

Щонайменше 52 з цих тіл вважаються останками бійців полку “Азов”. Тіла бійців вже доставили до військового госпіталю в Києві. Там проводять аналіз ДНК для ідентифікації, повідомив екскомандир “Азова” Максим Жорін.

У полоні у російських окупантів перебуває понад 2,5 тис. українських захисників підприємства “Азовсталь”. Їхнім визволенням займається ГУР Міноборони.

9 червня до Києва привезли тіла ще 58 захисників Азовсталі.

У середу, 15 червня, до Києва привезли тіла 64 загиблих українських захисників із заводу “Азовсталь” у Маріуполі. Їх отримали напередодні в рамках обміну. Про це повідомляє Патронатна служба Азову “Янголи Азову”. Відомо, що тіла розподілять між трьома моргами – Київської обласної лікарні, Бучі й Вишгорода.