Одна з найбільших авіакомпаній РФ скорочує парк літаків на 45%

Російська чартерна авіакомпанія Azur Air призупиняє експлуатацію 10 з 22 своїх літаків, які залишилися у компанії після запровадження санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Причиною став дефіцит запчастин, ідеться у листі гендиректора Azur Air Євгена Корольова до співробітників, передає російська агенція РБК.

“Це рішення необхідне, щоб забезпечити максимальну безпеку польотів, доки ми шукаємо нові канали постачання запчастин”, – йдеться у документі.

Гендиректор компанії Azur Air, що виконує рейси на замовлення туроператорів, також попередив про можливі скорочення штату. Водночас стан компанії Корольов вважає “стійким”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шрі-Ланка не випустила викрадений Росією літак Аерофлоту

2021 року Azur Air перевезла 3,7 млн осіб, ставши восьмою найбільшою за пасажиропотоком авіакомпанією РФ. До санкцій компанія мала 35 літаків, усі – американські Boeing.

Після вторгнення Росії в Україну країни Заходу заборонили постачання в Росію нових літаків і запчастин до них, а також зобов’язали західних лізингодавців вилучити у російських авіакомпаній надані в оренду лайнери.

Найбільша авіакомпанія Російської Федерації Аерофлот завдяки санкціям також зіткнеться з дефіцитом запчастин для літаків. Щоб підтримувати їх у працездатному стані, “Аерофлоту” через три місяці доведеться почати розбирати частину своїх літаків на запчастини.