Екснардеп-зрадник Кива живе в елітному котеджному містечку під Москвою – ЗМІ

Колишній народний депутат та підозрюваний у держзрад Ілля Кива, який втік до РФ, міг оселитися в елітному котеджному містечку Agalarov Estate у Підмосков’ї.

Воно розташоване біля Покровського. Про це повідомляє Bihus.info.

Журналісти проаналізували дописи та відео Киви, які він публікує у соцмережах. Завдяки цьому вдалося виявити нові деталі з його життя.

Зокрема, він їздить на ефіри російських пропагандистів на броньованому позашляховику Toyota Land Cruiser 200 другого рестайлінгу. Його вартість становить майже 15-20 млн руб. (8 млн грн. – Gazeta.ua).

Виявилося, що Кива регулярно їздить у Москву з боку села Покровське в Західному Підмосков’ї. Його помітили біля АЗС, у супермаркетах та у фітнес-центрі Crocus поблизу котеджного містечка Agalarov Estate.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР каже про нардепів-зрадників – прізвищ не називають

Крім того, журналісти встановили ймовірне місце проживання родичів колишнього українського нардепа. Його мати, ймовірно, мешкає в Іспанії, у провінції Аліканте. Брат має фірму D Design and Development LTD у Великій Британії, що зареєстрована у Брумлі.

Також сестра Киви 25-річна Ганна Ігорівна Стельмах живе у Люцерні, Швейцарія. Про це свідчать дані у її профілі у LinkedIn.

Іллю Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади й поширенні забороненої в Україні комуністичної символіки. До початку повномасштабного російського вторгнення він втік в Іспанію, а 28 лютого з’явився у програмі кремлівського “Первого канала”.

15 березня Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата. Крім того, восьмий апеляційний суд Львова заборонив Соціалістичну партію України Киви.