Ворог лупить з повітря, українці відповідають: ліквідували 25 окупантів і ворожу техніку

Українські військові протягом доби на півдні знищили 25 російських загарбників, потужну станцію зв’язку та три склади з боєприпасами.

Також ліквідували ворожий танк Т-62, самохідну реактивну установку розмінування “Метеорит”, радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби, дві одиниці військової автомобільної техніки. ЗСУ також підбили два ворожі безпілотники “Орлан-10”, повідомляє Оперативне командування “Південь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім прокоментував загрозу нападу на Одесу і Миколаїв

“Ворог з повітря і з тимчасово окупованого Криму наносить масовані ракетні удари. Чотири ракети Х-31А з ворожого винищувача та одна ракета типу “Онікс” з берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків та влучили в сільськогосподарські угіддя у передмісті”, – вказали військові.

Ще дев’ять “Оніксів” були адресовані Одещині. В дельті Дунаю пошкоджено житлові будинки на островах, в Білгород-Дністровському районі влучили біля цвинтаря і біля об’єкта промислової інфраструктури. Без жертв та постраждалих. В Одесі загинула людина.

На Херсонщині позиції українських захисників обстріляв ворожий гелікоптер Ка-52. Обійшлося без втрат. У відповідь наші гелікоптери атакували скупчення противника.

“Намагаючись посилити свій вплив на нашу оборону і контрнаступ, ворог застосував заборонені нормами міжнародного гуманітарного права запалювальні боєприпаси”, – повідомили в ОК “Південь”.

Угруповання ворога в північно-західній частині Чорного моря наразі складається з п’ятьох кораблів, чотирьох ВДК та підводного човна.

У понеділок, 20 червня, російські окупанти нанесли по Одеській та Миколаївській областях 14 ракетних ударів протягом трьох годин.

Рашисти гатили по Очакову, по гирлу Дуная, по Білгород-Дністровському району Одещини і по самій Одесі.